Това, което очакваме, е че следващата голяма COVID вълна ще дойде

...
Това, което очакваме, е че следващата голяма COVID вълна ще дойде
Коментари Харесай

Кирил Петков: Следващата голяма COVID вълна ще е към 20 януари |

Това, което чакаме, е че следващата огромна Коронавирус вълна ще пристигна някъде към 20 януари. Това са предвижданията. Ние имаме към 30 дни, съобщи министър председателят Кирил Петков в изявление за bTV.

Ако ние успеем да имунизираме, да кажем 300 000 индивида, не повече, само че тези хора са примерно пенсионери, и в случай че кажем, че % и половина от тези хора няма да отидат в болница, тъй като са имунизирани, ние освобождаваме 4500 кревати. Това е половината кревати, които са свободни. Само 300 000 още хора да успеем да имунизираме, понижаваме тежестта върху болничните кревати, в случай че са от вярната целева група, с подобен голям размер, сподели Петков.

Премиерът заяви, че ще бъде изпратена спомагателна информация към личните лекари за имунизацията на хората: " Които да споделят: в случай че имате диабет, не е рисково да се ваксинирате, в противен случай - целесъобразно е. Ако имате кардиологично заболяване, не е рисково да се ваксинирате – в противен случай, целесъобразно е. "

Петков разгласи, че ще си постави бустерна доза ваксина: " Но не желая просто една фотография с някой - да ме снимат по какъв начин се имунизирам, желая да проведем полемика с проф. Аргирова за какво е свястно в този миг да се имунизираме. "

Второто ми дете е с диабет вид 1 и към този момент е имунизирана, тя е на 13 години. Цялото ми семейство е имунизирано. Детето ми с диабет е имунизирано, огромната, несъмнено, е имунизирана и в този момент тази седмица всеки един от нас ще си постави бустерната доза, тъй като при Омикрона това, което разбрахме и от Брюксел, е че единственият метод на цялостна отбрана е да имаш и трета доза, съобщи още министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР